بهترین کشور های جهان برای سرمایه گذاری خارجی
بهترین کشور های جهان برای سرمایه گذاری خارجی
در جدیدترین نظرسنجی دانشگاه وارتون پنج کشور که بهترین موقعیت را برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۱۷ داشته اند، معرفی شدند.
با جزییات این خبر همراه تور ایران باشید:
هر سال بیش از یک تریلیون دلار سرمایه مستقیم خارجی در سراسر جهان جا به جا می شود و سهم هر کشوری از این میزان سرمایه گذاری به معنای ارزش و پتانسیل آن در جهان است.
چهار عامل اساسی یک کشور (مردم، محیط، روابط، چارچوب و آموزه های آن) را خاص و بی نظیر می کند یا به گفته بانک جهانی، افراد و شرکت ها را برای سرمایه گذاری در آن کشور ترغیب می کند؛ این چهار عامل منابع طبیعی، بازار، تولید و بهره وری و دارایی های استراتژیک مانند فناوری یا برندها هستند.
در جدیدترین نظرسنجی دانشگاه وارتون و شرکت تحقیقات بازار Y&R، که از بیش از ۲۱ هزار نفر از مردم ۸۰ کشور جهان انجام شد، پنج کشور که بهترین موقعیت را برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۱۷ داشته اند، معرفی شدند.
این رتبه بندی براساس هشت فاکتور فساد، پویایی، ثبات اقتصادی، کارآفرینی، وضعیت مالیاتی مطلوب، نوآوری، نیروی کار ماهر و تخصص فنی در هر کشور و براساس امتیازات اولیه ای که بیش از ۶ هزار تصمیم گیرنده سرمایه گذاری به آنها داده اند، مورد بررسی قرار گرفته است.
سرمایه گذاری و دریافت بیشترین سود از سرمایه، پس انداز و سرمایه گذاری مجدد برای دریافت سود بیشتر خواسته هر شخص یا بنگاه اقتصادی است. حال برای پیش بینی بهترین جا برای سرمایه گذاری باید از مسائل کلی و کلان اقتصادی مطلع بود و با تجربه از اتفاقات قبلی رویدادهای جدید را کنار هم قرار بدهیم و در مورد آینده تصمیم بگیریم. همواره پیش بینی بهترین سرمایه گذاری در بازار فعلی یا انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری در سال های آینده مشکل است زیرا این موضوع به عوامل بسیاری بستگی دارد. گاهی مسائل داخلی و خارجی موجب اوج گیری و سوددهی یک بازار و برخی اوقات زمینه ساز زیان ده شدن برخی بازارهای دیگر می شود.
لهستان
در میان این همه تغییرات و بی ثباتی اقتصادی، سرمایه گذاران جایی را امن تر از لهستان نمی توانند پیدا کنند. این کشور با اقتصاد قوی، طیف گسترده ای از مشوق های سرمایه گذاری و حمایت همه جانبه از سازمان های دولتی، به یکی از مهم ترین مقاصد سرمایه گذاری مبدل شده است.
براساس گزارش سرمایه گذاری جهانی UNCTAD در سال ۲۰۱۵، این کشور از نظر ارزش کل سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کل اروپا رتبه هشتم و رتبه بیستم در جهان بوده است. از سوی دیگر مناطق اقتصادی ویژه در لهستان از مالیات بر درآمد معافند که تحت حمایت مقامات محلی هستند.
دانمارک
بانک جهانی، دانمارک را از نظر شاخص سهولت کسب و کار به عنوان بهترین کشور در اروپا و سومین کشور در جهان معرفی کرده است. این کشور تأمین تمامی انرژی مورد نیاز خود را تا سال ۲۰۵۰ براساس منابع انرژی تجدیدپذیر برنامه ریزی کرده است که همین مسئله خود فرصت های زیادی را برای سرمایه گذاری ایجاد می کند. از سوی دیگر دانمارک نخستین کشوری است که قصد دارد «سفیر دیجیتالی» ویژه برای ایجاد روابط با شرکت های بزرگ فناوری جهان مانند اپل و مایکروسافت منصوب کند.
همچنین لازم به ذکر است این کشور دارای یکی از پیشرفته ترین نظام های تامین اجتماعی در دنیاست و از آنجا که در فعالیت های اقتصادی زیادی شرکت دارد همواره مورد توجه سرمایه گذاران نیز بوده است.
جمهوری چک
براساس گزارش واحد اطلاعات اکونومیست، پس از پایان جنگ سرد، بیش از ۱۲۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی به جمهوری چک سرازیر شد. این کشور در تمام دوران جنگ سرد بالاترین تولید سرانه را در بین کشورهای سوسیالیستی اروپای شرقی داشت و در سال ۲۰۱۵، رشد ۴٫۴ درصدی را تجربه کرد. شرایط مناسب در رشد چک از اصلاحاتی در ساختار اقتصادی ناشی شده است؛ این کشور در سال ۲۰۱۳ از رکود خارج شد. توسعه در بخش تولید چک، رشد مصرف و همچنین رونق بازارها از عواملی هستند که باعث تشویق سرمایه گذاران به حضور و فعالیت هرچه بیشتر در این کشور می شود.
سنگاپور
موفقیت ویژه و توسعه اقتصادی سنگاپور از ذهن پویای مردم این کشور سرچشمه گرفته است. شهروندانی تعلیم دیده و قوانینی روشن در این زمینه، همه دست به دست هم داده اند تا موقعیت ویژه ای برای این کشور فراهم سازند. این کشور دارای یکی از رقابتی ترین اقتصادهای جهان است و رشد بسیار بالایی دارد.
بیشتر بانک های سنگاپور، بانک های فعال خارجی هستند و باوجود کوچک بودن این کشور، مقصد بسیاری از مهاجرانی است که به دنبال شرایط کاری نسبتا خوب هستند. همچنین به دلیل ویژگی هایی مانند دارا بودن بزرگ ترین بندر جهان، اقتصاد آزاد، وجود تعداد زیادی شرکت خارجی و محیط زیست پاک و سالم، میزان تولیدات ناخالص داخلی و ارتباطات گسترده و بدون محدودیت با اکثر کشورهای مهم دنیا، این کشور گزینه انتخابی بسیاری از سرمایه گذاران سراسر دنیا محسوب می شود.
کشور سنگاپور نیز پس از هنگ کنگ و اتریش در رتبه ۱۳ شاخص جهانی رقابت پذیری گردشگری و سفر قرار دارد. سنگاپور سالانه ۱۲ میلیون گردشگر خارجی دارد و درآمد ۱۶٫۷ میلیارد دلاری از محل آنها کسب می کند. ضمن اینکه صنعت گردشگری ۴٫۸ درصد تولید ناخالص ملی معادل ۱۳٫۹ میلیارد دلار اقتصاد این کشور را به خود اختصاص می دهد و ۱۵۸ هزار شغل در این کشور ایجاد کرده است.
بررسی عملکرد این کشور در حوزه رقابت پذیری گردشگری حاکی از آن است که سنگاپور از نقطه نظر پذیرش بین المللی رتبه اول جهانی را در اختیار دارد، رتبه دوم جهانی در زمینه اولویت دادن به سفر و گردشگری، محیط کسب کار تجاری و توسعه حمل نقل هوایی و دریایی، رتبه پنجم در حوزه منابع انسانی و بازار کار، رتبه ششم امنیت و ایمنی و همچنین حمل و نقل هوایی از جمله نقاط بارز و مثبت در راه توسعه گردشگری این کشور است که موجب شده این کشور کوچک در میان ۱۳۶ کشور جهان جایگاه سیزدهم را در شاخص رقابت پذیری گردشگری و سفر در سطح جهان از آن خود کند.
مالزی
نیروی کار ماهر در کنار یک دولت حامی کسب و کار، مالزی را به یک مقصد مناسب برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است. براساس اطلاعات سازمان ملل، مالزی یکی از کشورهایی است که بالاترین میزان جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی را داشته است. همچنین صنعت گردشگری این کشور، نقش مهمی در رشد اقتصادی آن داشته و فرصت های زیادی را برای سرمایه گذاری در بخش بازار املاک و مستغلات آن فراهم کرده است.