بهره برداری از نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد ماکو
بهره برداری از نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد ماکو
نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد ماکو به بهره برداری رسید.
با حضور سعادت استاندار آذربایجان غربی، ترکان دبیر شورای عالی مناطق آزاد ، رییس سازمان میراث فرهنگی و جمعی از مدیران و مسئولان استانی و همچنین مردم منطقه ، ساختمان نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد ماکو به بهره برداری رسید.
پروژه نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد ماکو دارای سه بخش ساختمان اصلی ، بخش اداری و ساختمان تاسیسات است.
مبلغ اولیه برای اجرای این پروژه ، ۶۹ میلیارد و ۳۹۸ میلیون ریال بوده است.
درباره ماکو بیشتر بدانید :
ماکو یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران است. این شهر در نزدیکی مرز ایران و ترکیه قرار دارد. شهر ماکو مرکز شهرستان ماکو است. شهر ماکو در درهای بنا شده که رودخانه زنگمار از آن میگذرد و شهر را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند. قسمت جنوبی شهر در دامنه کوه سبد قرار گرفته و آبادی چندانی ندارد ولی بخش شمالی آن آبادتر و بزرگتر است.[نیازمند منبع]
شهر ماکو- شیرزاده
بخش شمالی ماکو که زیر کوه قیه قرار دارد.
این شهر به دلیل آنکه در کنار مرز و گمرک بازرگان واقع شدهاست محل عبور مسافرینی است که قصد دارند از طریق زمینی به ترکیه سفر کنند.
زبان رایج در میان مردم ماکو ترکی آذربایجانی و کردی کرمانجی است.
در منطقه آزاد تجاری ماکو بازماندههای یک شهر بزرگ قدیمی که دامبات و خاورزمین نام داشت دیده میشود.
گلهداران ساسانی از ساکنان این منطقه بودند. این شهر ویرانه را هنوز خاورزمین مینامند.
در دورههای بعدی ماکو بخشی از ایالت واسپورکان ارمنستان شد گروهی محل شهر کنونی ماکو را محل قبلی دژ قابان دانستهاند. در جلد ششم فرهنگ معین (به تالیف جعفر شهیدی) آمدهاست: “ماکو در قدیم قلعهای بود به نام قابان که چون محل دزدان بود شاه عباس آن را خراب کرد. بنای شهر ماکوی امروزی را میتوان از سال ۱۰۱۲ ه. ش. دانست. در دورههای بعد، اعراب و ترکان سلجوقی بر منطقه چیره شدند.
کلاویخو، سفیر پادشاه اسپانیا، که درتاریخ اول ژوئن ۱۴۰۳ م از ماکو دیدن میکند، آن را قلعهای مینامد که حاکمش مسیحی و نورالدین نام دارد. به گفتهٌ وی قراولان همگی از ارمنستان هستند ولی آشنا به زبانهای ترکی و فارسی.
به هنگام انعقاد عهدنامه گلستان، در مورد ماکو میان روس و عثمانی رقابت بود. در پی آن به مردم و خانهای ماکو اختیار داده شد تا به هر سو که مایلند ملحق شوند و آنان الحاق به ایران را انتخاب کردند. از این حیث خوانین ماکو بهویژه تیمورپاشا و اقبالالسلطنه طرف رعایت و ملاحظه قاجاریه بودند.
منبع : ایسنا – ویکی پدیا
بهره برداری از نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد ماکو ، بهره برداری از نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد ماکو ، بهره برداری از نمایشگاه بین المللی منطقه آزاد ماکو