جاذبه های گردشگری آنتالیا، آمفی تئاتر آسپندوس
یکی دیگر از جاذبه های گردشگری آنتالیا، آمفی تئاتر آسپندوس (Amphitheater Aspendos) است که در ۴۰ کیلومتری آنتالیا واقع شده این آمفی تئاتر یکی از مهمترین آمفی تئاترهای روباز دنیا می باشد.
در انتهای بزرگراه آنتالیا یکی از باشکوه ترین و کامل ترین آمفی تئاترهای برجای مانده از دوران رومیان در برابر دیدگان شما ظاهر می شود. بنای این آمفی تئاتر که تا حدودی بر روی شیب تپه ساخته شده، نشان دهنده سنت یونانیان می باشد.
بنای این آمفی تئاتر به صورت نیم دایره ساخته شده است که به دو راهروی شیبدار بسیار بزرگ تقسیم می شود. راه پله موجود در این سالن به گونه ای طراحی شده تا امکان دسترسی تماشاگران به جای خود را بدون کوچکترین مشکلی فراهم کند. همچنین تالاری با ۵۹ طاق قوسی در این بنا وجود دارد.جایگاه های اختصاصی برای خانواده های سلطنتی در این سالن ساخته شده است تا حالتی تشریفاتی برای آنها ایجاد شود. نخستین ردیف صندلی ها در این سالن مخصوص نشستن قضات، سفرا و سناتورها بوده است. ردیف دوم نیز برای نشستن افراد سرشناس شهر اختصاص داشته است. این آمفی تئاتر که دارای یک دورنمای بسیار عالی بوده و بدون تخریب تا به امروز باقی مانده است در حال حاضر محل برگزاری جشنواره های مهم هنری می باشد.
شهر زیبا و تاریخی آسپندوس، جنگل های بسیار انبوه و دشت های حاصلخیزی دارد که نقش مهمی در رشد و توسعه این شهر داشته اند. در این شهر پرده هایی از جنس طلا و نقره بافته می شده است، همچنین از چوب درختان لیمو نیز در ساخت مجسمه و مبلمان استفاده می گردیده. مردم آسپندوس از دریاچه کاپریا واقع در نزدیکی این شهر، نمک استخراج می کرده اند. در این شهر باستانی اسب های معروفی به قصد صادرات، پرورش داده می شده است. این شهر در مقابل دو تپه ساخته شده که هنوز هم خرابه های برجای مانده از ساختمان های این شهر باستانی به چشم می خورند. در قسمت شمالی آسپندوس می توان بقایای قنات ها و آبراه هایی را مشاهده کرد که در تأمین آب شهر نقش مهمی داشته اند. آمفی تئاتر آسپندوس یکی از بهترین نمونه سالن های تئاتر برجای مانده از دوران رومیان است که در قرن دوم بعد از میلاد ساخته شده است.
گفته شده است که سالن آمفی تئاتر و قنات های آسپندوس هر یک توسط معماران متفاوتی ساخته شده که هدف شان از ساخت این بناهای زیبا و عمومی به دست آوردن جایزه سلطنتی یعنی ازدواج با دختر پادشاه بوده است. از آنجایکه پادشاه از هر دوی این آثار خوشش آمده بود، اعلام کرد که دخترش را به دو نیم تقسیم کرده و نیمی از وی را به هر یک از آنها خواهد داد. طراح قنات با این پیشنهاد موافقت کرد در حالیکه سازنده سالن آمفی تئاتر از سهم خود گذشت. همین امر باعث شد تا پادشاه دخترش را به ازدواج طراح و سازنده سالن درآورد.