دبی کجاست؟ آنچه درباره دبی باید بدانید / تصاویر دبی
دبی کجاست؟ آنچه درباره دبی باید بدانید / تصاویر دبی
دبی کجاست
دبی که یکی از شهرهای حاشیه خلیج فارس در جنوب ایران است در شبه جزیره عربستان قرار گرفته است. دبی در سال ۱۸۳۳ به دست شیخ مکتوم بن بطی بن سهیل آل مکتوم بنا شده است. جایگاه جغرافیایی مهم این شهر با کشف نفت و موقعیت جغرافیایی این شهر باعث شده که به یکی از بنادر مهم دنیا تبدیل شود، همچنین کشف نفت منجر شد تا کارگران خارجی برای کار در این شهر به سرعت به آن نقل مکان کنند به طوری که در مدت بسیار کوتاهی جمعیت دبی به یکباره سیصد درصد افزایش پیدا کند. و آن را به یکی از منابع مهم جهانی نفت تبدیل کرد.
یکی از قطب های گردشگری جهان دبی است که هر آنچه از آن بگوییم کم است. علاوه بر نفت بیشترین درآمد دبی از طریق فروش ملک به اتباع خارجی، اعطای اقامت، و از همه مهم تر ورود گردشگران و مسافران است. در حال حاضر دبی با ساخت و ساز آسمان خراش های بسیار گردشگران را به خود جذب کرده است که از جمله آسمان خراش ها میتوان برج العرب را نام برد.
دبی یکی از شهرهای کشور امارات متحده عربی است. بعد از ابوظبی دبی بزرگترین شهر امارت می باشد.
دبی کجاست
نخستین نشانههای تاریخی در دبی مربوط به سال ۱۰۹۵ میلادی است و نسختین نشانههای شهرسازی دبی به سال ۱۷۹۹ برمیگردد. در سال ۱۹۶۶ و با کشف نفت در دبی، دبی و کشور قطر تصمیم به راهاندازی یک واحد پولی جدید بنام مجلس نقد قطر و دبی به جای «روپیه خلیج» که پیش از این پول رایج بود گرفتند.
از زمانی که بریتانیا در سال ۱۹۷۱ دبی را ترک کرد دبی شروع به شکل گرفتن کرد. در این زمان، دبی به همراه ابوظبی و ۴ شیخنشین دیگر کشور امارات متحده عربی را پایهگذاری کردند. یک سال بعد شیخنشین رأسالخیمه به کشور امارات پیوست اما قطر و بحرین تصمیم گرفتند که هرکدام یک کشور خودکفا باشند. در سال ۱۹۷۳ درهم امارات به عنوان واحد پولی رسمی امارات معرفی شد و به این ترتیب دبی و قطر اتحادیه پولی بین خود را منحل کردند. در سال ۱۹۷۹ در یکی از محلههای دبی با نام جبل علی یک منطقه آزاد تجاری ساخته شد که به شرکتهای خارجی اجازه واردات و صادرات بدون محدودیت را میداد. با شروع جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۰ سرمایهداران و تاجران پولها و داراییهای خود را از این شهر خارج کردند که باعث شد اوضاع اقتصادی این شهر برای مدتی بحرانی بشود اما با دگرگونی فضای سیاسی، دوباره رونق خود را به دست آورد.
اهمیت موقعیت جغرافیایی و گردشگری دبی باعث شده که بیشتر شهرها و پایتخت های جهان به دبی پرواز مستقیم داشته باشند.
بیشتر درآمد دبی
بیشتر درآمد دبی از منطقه آزاد جبل علی، فروش ملک به شهروندان خارجی در مناطق آزاد، اعطای اقامت، صدور دوباره کالا، ترانزیت مسافر و کالا و همچنین قسمت بزرگی نیز از گردشگری و دیگر خدمات مالی و بازرگانی تأمین میشود. دبی به تازگی توجه جهانیان را از راه ساخت و سازهای بزرگ و همینطور رویدادهای تفریحی و ورزشی هیجانانگیز به خود جلب کردهاست.
در سالهای پایانی دهه ۲۰۰۰ میلادی به دلیل بحرانهای مالی گسترده در جهان، ساخت و ساز املاک در دبی برای مدت ۳ سال با مشکلات جدی روبهرو شد.
برای نخستین بار در خاورمیانه در سال ۲۰۱۳ دبی توانست حقِ داشتن و برگزاریِ اِکسپو ۲۰۲۰ را به دست آورد. اِکسپو سومین رویداد مهم دنیا پس جام جهانی فوتبال و المپیک است و به «المپیک کشورهت» مشهور است. دبی توانست میزبانی این مهمترین نمایشگاه جهان را بهدستآورد. پیشبینی شده که اکسپو ۲۰۲۰ برای دبی بیش از ۲۳ میلیارد دلار سود خواهد داشت.
نوع حکومت و سیاست :
دولت دبی به شکل مشروطه سلطنتی اداره میشود. شیخ محمد آل مکتوم حاکم حال حاضر دبی است. شیخ دبی نائب رئیس پادشاه امارات متحد عربی است. دبی و رآس الخیمه تنها شیخ نشین هایی هستند که دستگاه قضایی آن ها با کل کشور مطابقت ندارد.
آب وهوا دبی:
در تابستان میانگین دمای هوا به ۴۰ درجه سانتی گراد میرسد و در فصل زمستان هم هوا گرم است. معمولا در دبی هوا آفتابی است و میزان بارش بسیار کم است، آب و هوای دبی گرم و خشک است.
گردشگری در دبی :
گردشگری یکی از عوامل مهم درآمدزایی در دبی میباشد. تفاوت دبی با دیگر شهرهای امارات در کسب درآمد آن است زیرا فقط شش درصد از درآمد ناخالص داخلی دبی را نفت تشکیل میدهد. درآمد اصلی دبی از منطقه آزاد جبل علی و گردشکری است و همین شاخصه دبی را از دیگر شهرهای امارات مجزا میکند . دبی یکی از پربازدیدترین شهرهای جهان است.
جشنواره خرید دبی :
هر ساله به مدت یک ماه فستیوال خرید دبی برگزار میشود. در ماه ژانویه کل دبی به یک مرکز خرید تبدیل می شود. علاوه بر فستیوال شامل نمایشگاه های هنری ، برنامه های موسیقی و.. میباشد.
جمعیت، زبان و مذهب :
۱۷درصد از جمعیت دبی را اتباع خارجی تشکیل میدهند که شامل هندی ها، پاکستانی ها، بنگلادشی ها، فیلیپینی ها، سومالی ها و ایرانی ها می شود. در شهر دبی ، کارگران ساختمانی را هندی ها و پاکستانی ها تشکیل می دهند. ایرانی ها بیشتر در بازار موبایل، بقالی ها، لوازم یدکی خودرو و برخی در بازار سرمایه مشغول هستند. بازار سرمایه بیشتر به دست عرب های سوری و پاکستانی ها است. تراکم جمعیت در دبی هشت برابرکل کشور است.
زبان رسمی دبی عربی است. بعد از عربی، زبان انگلیسی به صورت استفاده میشود. زبان های رایج در بین مردم شامل: هندی، فارسی، بنگالی، چینی و مالایی است.
دین رسمی در دبی اسلام است ولی دولت دبی به اقلیت های مذهبی آزادی دینی داده است. ترویج دین بین اقلیت ها آزاد است ولی برگشت از دین اسلام کیفر قانونی دارد که شامل زندان یا خروج از کشور میشود.
اسرائیلی ها حق ورود به دبی را ندارند.
گردشگری فرهنگی
بسیاری از مکان های تاریخی دبی نماد یک فرهنگ قدیمی است که از جاذبه های آن میتوان به خانه ی شیخ مکتوم، موزه ی دبی، بستکیه، روستای حتی، دهکده ی غوص، دهکده میراث، و مسجد شندغه که قسمت ۲۰۰ ساله دارد اشاره کرد. قدمت روستای حتا به ۳۰۰۰ سال قبل باز میگردد که شامل ساختمان های متعدد تاریخی بسیاری است. درست است که در دبی ساخت و سازهای بزرگ و عظیم انجام شده است ولی فرهنگ بومی خود را حفظ کرده است.
مناطق مهم
منطقه ای آزاد در دبی که منطقه جبل علی نام دارد.
شهر دانش معروف که منطقه اموزشی دبی است.
در انتهای خیابان جُمیرا که شهر اینترنتی یا شهر رسانه قرار دارد.
یکی ازمناطق تاریخی دبی بستکیه است.
در منطقه الحاقی در حوالی ۵۰۰ آسمان خراش، مرکز تجاری تفریحی دبی، خلیج دبی را به نمایش گذاشته است.
بر دبی: از دو قسمت غربی و شرقی تشکیل شده است. نام قسمت غربی که قدیمی تر است بر دبی و قسمت شرقی آن بر دیره است،
پارکهای مهم شهر دبی
پارکهای آبی شهر: آکواونچر، پارک آبی آتلانتیس، وایلد وادی، لیجر لاند،
بازارها مهم شهر دبی: سبخه، یکی از قدیمیترین بازارهای دبی میباشد، بازار مرشد، نایف، تخته (الصنادق)، بازار طلای دبی ، بازار الرأس، بازار بندر طالب،