زیباترین بیابان ها در ایالات متحده آمریکا + تصاویر
زیباترین بیابان ها
زیباترین بیابان ها در ایالات متحده آمریکا + تصاویر
امریکا کشوری بسیار پهناور با آب و هوای متنوع یکی از مناطق بزرگ و زیبای جهان محسوب میشود.
با بیابان بیشتر آشنا شوید :
بیابان سرزمین گستردهای است که بهنوعی از منطقه خشک و کمباران در جغرافیای کره زمین گفته میشود و به خاطر بارندگی سالیانه کم دارای پوشش گیاهی کمی است.
ویژگی آب و هوای خشک
بارندگی در مناطق خشک کم و نامنظم است
مقدار باران در سالهای مختلف متفاوت است و ممکن است حتی چند سال بارندگی صورت نگیرد
بارندگی اغلب شدید و به صورت رگبار است
به علت خشکی و وزش باد میزان تبخیر و تعرق بیشتر از بارندگی سالانهاست
وزش باد در مناطق خشک به ویژه بیابانها شدید است که علاوه بر حمل ذرات گرد و غبار بر خشکی هوا میافزاید
از مهمترین مشخصات مناطق بیابانی بارش کمباران، کم بودن پوشش گیاهی و اختلاف زیاد دمای روزانه است. در واقع بیابان به نواحی اطلاق میشود که با کمی رطوبت، موجودات زنده و تغییر شدید دمای شب و روز مشخص میشوند. بیابانی غربی نام خاص یک منطقه جغرافیایی در جنوب مغرب یا مراکش است. در فارسی به بیابان بسیار خشک و خالی اصطلاحاً بیابان برهوت گفته میشود.
پراکندگی بیابانها
برای بیابان تعاریف متعددی بیان شدهاست. در همه این تعاریف به دو ویژگی اغلب بیابانها یعنی کمبود بارش و تبخیر زیاد تاکید میشود. خوشبختانه کارهای زیادی در زمینه بیابان زدایی شده است.
در زمین چند نوار عمده بیابانی وجود دارد که مهمترین آنها در نیمکره شمالی از مجاورت اقیانوس اطلس تا حدود چین است که شامل بیابانی بزرگ آفریقا، بیابان عربستان، ایران، ترکستان، گبی و تار است.
علل ایجاد بیابانها
گرم شدن زیاد منطقه بر اثر تابش خورشید
در منطقههای استوا هوای گرم به دلیل سبکی و افت بی در رو دما به سمت لایههای بالای جو حرکت میکند. وقتی تا حد زیادی بالا رفت دمایش کاهش یافته و به صورت افقی در لایهٔ بالای جو به سمت عرضهای بالاتر جغرافیایی حرکت میکند (به سمت منطقه جنب استوایی یا جنب حارهای میرود) در بین راه دمایش کاهش یافته و سنگین میشود و در عرضهای حدوداً ۲۵ تا ۳۰ درجه مانند آبشاری فروکش میکند و به سمت سطح زمین میآید. درست در آن منطقهای که پایین میآید توده هوای کم فشار محلی وجود دارد که به دلیل گرمی وسبکی میل به صعود دارد ولی همین هوای مهاجری که از لایههای بالای جو از استوا آمده مثل چکشی بر سر توده هوای محلی فشار وارد میکند و اجازه نمیدهد که این توده هوای محلی صعود کرده وبارش ایجاد کند توده هوای مهاجر را پر فشار جنب حارهای مینامند که باعث بوجد آمدن بیابانهایی چون صحارا در افریقا ربع الخالی عربستان و بیابان لوت در ایران شده است. بیابان گبی در مغولستان بدین طریق بوجود نیامده زیرا در چنین عرض جغرافیایی واقع نشده است. بیابان گبی به دلیل محصور بودن توسط رشته کوه و دوری از دریا و ضریب بری بودن بالا؛ از رطوبت بی نصیب مانده است و جزو بیابانهای سرد محسوب میشود. وقتی سخن از بیابان به میان میآید همیشه احساس گرمای زیاد تداعی میشود. درحالیکه بیابانهای سر قطبی هم وجود دارد.